Vooruitzichten vakantieverhuur 2021

Welkom op onze nieuwe blog!  Op het moment dat we deze post aan het schrijven zijn genieten we van een prachtige zon en een fantastisch uitzicht op de middellandse zee, aan de kust in Moraira.

Ondanks de huidige (Covid) situatie zitten we in één van de aantrekkelijkste en gezondste streek van de wereld, met een bijzonder aangenaam klimaat het hele jaar door, niet zoals in de meeste noordelijke landen van Europa waar het meestal bewolkt en wisselvallig is.  Dus we zijn en blijven de perfecte vakantie bestemming voor jong en oud.   En we denken dat het hem hier nu juist allemaal om gaat.  

In de zomer van 2020 is de vakantie voor vele mensen niet kunnen doorgaan, meestal was deze met heel wat tijd op voorhand gepland.  We voelden aan dat ze alles probeerden om in Spanje te geraken, om van hun welverdiende vakantie met familie en vrienden te kunnen genieten.  Maar de Covid pandemie heeft dit helaas belet.  Zelf zijn we héél soepel geweest met onze annuleringsvoorwaarden, onze vakantiegangers hadden het al moeilijk genoeg in deze uitzonderlijke moeilijke tijden.  Men was ons zéér dankbaar en vele reservaties werden dan ook naar 2021 omgeboekt.  

Waarom denken we dat de vooruitzichten er positief uitzien voor de komende zomer? 

De vaccinatie campagne is volop bezig en vóór de zomer zouden op zen minst alle mensen met een verhoogd risico een tweede vaccinatie moeten hebben gekregen.  Dit heeft als gevolg dat hospitalen minder belast zullen worden en daarmede ook de restrictie maatregelen versoepeld kunnen worden.

Economisch gezien heeft het virus véél ellende veroorzaakt, bij kleine en grote ondernemingen, vooral de horeca werd hierdoor zwaar getroffen.  Dit zal natuurlijk een negatief effect hebben op het vakantie budget van families die het moeilijk gehad hebben tijdens deze sanitaire en met als gevolg economische crisis.  Echter zijn er ook sectoren die het goed gedaan hebben, zelfs beter dan vorige jaren, we denken dan aan DIY winkels, constructie bedrijven, loodgieters, tuiniers, ... We geloven dan wel in een economische opwaartse groei dit jaar wat zal gepaard met optimisme en de reactivatie van de horeca.  

En 'last but not least', mensen hebben nu éénmaal veel zin om terug op vakantie te vertrekken en verlangen ernaar te genieten van de warme en heerlijke zon in Spanje, gezellig eten met vrienden aan de Middellandse zee, spelen met de kinderen aan het zwembad, wegluieren op het strand, een spannend boek lezen of gezelschapsspelletjes spelen met familie en vrienden of barbecuen met een heerlijk glasje wijn erbij.  We merken het toch ook aan de 'early bird' aanvragen die we nu reeds binnen krijgen.  

Hopelijk vond u onze eerste 'post' interessant.  Twijfel niet om ons te contacteren en ons jullie mening te geven over dit artikel.  

We wensen iedereen veel gezondheid en geluk toe, en kijken er reeds naar uit om onze nieuwe zomergasten te ontvangen aan de Costa Blanca!